Menteam                                                         Eikenvallei
  

Nieuws

Nederlands Kampioen Dressuur met 2span!

Op de Hippiade hebben Noran en Jimmy samen het kampioenschap gewonnen in de Z dressuur 2 span pony's. 

Zilver op het NK Beesd!Menteam Eikenvallei heeft de zilveren plak behaald op het NK te Beesd klasse 4 2span pony's!

Na een goede dressuur (2e met 48.10) mochten we ons opmaken voor de marathon.

Deze liep goed naar het zin en met minimale verschillen op voorgangers haalden we daarin een 5e plek. 

De vaardigheid verliep helaas niet naar het zin en hadden we 2 onnodige balletjes maar wel binnen de tijd. Maar de zilveren plak was binnen. Een resultaat om trots op de zijn!CAI2* Drebkau (Duitsland)

Daar gingen we, onze 2 buitenlandse wedstrijd. De reis verliep vlot ondanks een kleine file en we bereikten Drebkau. Op woensdagochtend was de keuring en 's avonds mochten we dressuur rijden.  De dressuur verliep fijn, Noran was nogal heet maar gelukkig kon hij het na enkele onderdelen goed af laten vloeien, hij vind het maar machtig mooi in zo'n grote ring showen, want normaal heeft meneer weinig praatjes maar dit vind ie prachtig. Tussen het duitse geweld van hoog niveau en kaderleden konden we ons mooi meten, door 1 jury zelfs achter huidig WK dressuur onderdeel winnaar geplaatst, en mooie cijfers gekregen. Totaal een 5e plek met 54,98 in dit mooie veld, daar waren we zeer tevreden mee. 

Marathon dag: Wat een pech... Sylvester waarschijnlijk gestoken en met een flinke bult kon er natuurlijk niet met hem gestart worden in zijn favoriete onderdeel... op naar de dierenarts terwijl wij snel de beslissing hebben gemaakt om dan maar Jimmy in te zetten en hem een ' sprong in het diepe' te geven. 

En wat deed Jim het goed! Totaal zaten we allemaal erg dicht op elkaar en met een 8e plek hebben we maar 1 plekje hoeven inleveren!


Vaardigheid: Ze voelden weer als vanouds; gehoorzaam en optimaal fijn te rijden. De tijd stond strak en het was een uitdagend parcours met verleidingen om oa binnendoor te komen etc. Als enige konden wij dubbel foutloos blijven en hiermee de vaardigheid winnen en 2 plekken stijgen naar plaats 4 met minimaal verschil op 3. Een goed gevoel dat zelfs bij nood mijn kleine toppers zich niet uit het veld  laten slaan. 


Next stop: NK Beesd!


Klasse 4 Horst

Spannend, onze 1e keer klasse 4 tussen de nederlandse toppers.
Hoe zou het gaan, onze 28e marathon wedstrijd eigenlijk nog maar, wat is de tijd gevlogen....!!

Goed; de dressuur op vrijdag; door het vele water was de organisatie genoodzaakt onze ring te verplaatsen; Noran was not impressed en ik mistte zijn show houding omdat hij de ring niet bijzonder vond zo achterin haha. Desondanks konden we nu wel beter overgangen laten zien waar we op getraind hadden; en dat loonde zich.
45,64; wauw, een 1e plek van de 10!

Bij de dierenarts aangekomen voor de marathon keek die even naar onze pony's en zei: "Die zijn... best klein hihi" Wij moesten er wel even om lachen want ja dat zijn ze, met hun 1.16 zijn ze klein maar krachtig, maar zolang wij er plezier in hebben overwinnen we samen alles, mijn vriendjes!
Vol goede moed de marathon in; het vertrouwen komt steeds meer terug; en eindelijk konden we wat meer het gas open trekken in plaats van steeds inhouden..
De pony's liepen super goed, kan zeker nog beter maar we hebben zo genoten onderweg en dat was het aller belangrijkste! Moe waren ze niet; op de laatste hindernis liepen ze nog even de snelste tijd.
Ook daar waren we 1e in de marathon, nooit verwacht tussen de snelle marathon experts, maar stiekem wel heel gaaf! 
Op naar de vaardigheid. Ons beste onderdeel ging dit keer helemaal niet goed, ik kreeg Jimmy er niet goed bij dus het werd rommelig en kon niet fijn recht stellen of inbuigen. Doordat de rest ook ballen reed mochten we ons 2 ballen permitteren, dit deden we dan ook haha. Maar voldoende voor de overwinning.

Ongelooflijk trots op mijn kleintjes; de kleinsten tussen het grote geweld en ze doen het toch maar even.... Hoe gaaf is dat, dat is puur genieten! Hoe vaak ons wel niet verteld is dat ze te klein zijn; hier bewijzen ze even hoe groot ze zijn in karakter en wilskracht.... Super welshen!
Next stop: Drebkau Duitsland! CAI2*CAI** Ermelo; onze 3ster kwalificatie is binnen!
Yes; hij is binnen, onze 3 ster kwalificatie!
De dressuur ging erg fijn, zeker nog met verbeterpunten maar voor de 2e keer mochten we niet klagen. Een super score van 49,28 met een 5e plek van de 13, allemaal dicht op elkaar. 
Zaterdag de marathon; zware grond dus het was ploeteren. De pony's hebben onwijs goed gelopen en ik durfde zelf al wat meer te gaan rijden. Dit resulteerde in een 3e plek tussen het mooie ervaren geweld!
Slotdag vaardigheid; er rolde een balletje in de slalom; maar toch konden we onze 3e plek behouden! Een resultaat om trots op te zijn voor onze 2e internationale.Internationaal debuut in Lisieux (Frankrijk) zeer geslaagd!
Woensdag 2 maart vertrok Menteam Eikenvallei richting Frankrijk voor hun 1e internationale menwedstrijd: CAI** Lisieux. 
En niet zonder resultaat; een 1e plek in de dressuur met 50,65! 
Er rolde 1 balletje in de vaardigheid maar ruim binnen de tijd!
De marathon waren de pony's erg heet, iets té heet waardoor er besloten werd een tandje terug te doen en de wedstrijd gewoon uit te rijden; daar kwam we tenslotte voor om onze kwalificatie te kunnen halen! En dat lukte! En ook nog eens met een 1e plaats totaal afgesloten. 
Een succesvolle 1e wedstrijd; heel veel ervaring opgedaan en onwijs genoten. Op naar Ermelo!20-02-2016 dressuur en viertallen Nijkerk
Zaterdag waren we op onze club De Lange Boom in Nijkerk te vinden voor een dagje dressuur en 's avonds de viertallen.
Jimmy en Aslan mochten beide enkelspan starten. 
Ondanks dat Jimmy in augustus 2015 zijn laatste enkelspan dressuurwedstrijd liep was het voor het geen moeite; hij reed 2 prima proeven en met 203 en 203,5 waren dat 4 winstpunten erbij en 2x 1e!
Aslan ging als training mee en liep zijn 2e wedstrijd, hij deed goed zijn best en hij heeft weer wat ervaring en kilometers op de teller erbij!

-'s avonds mocht Noran meedoen in de wedstrijd viertallen, een erg gezellige en leuke ervaring, helaas hadden we last van materiaalpech want onze oortjes deden het niet, ondanks dat ging het nog prima netjes gelijk en hebben we nog met het viertal een 2e plek binnen gesleept, een top dagje!