Over Melanie


(Klik om foto te vergroten)
Esther en Melanie


Melanie is geboren op 20-01-1994 in Ede.
Al vanaf dat ze klein was was ze gek op paarden, en op haar 5e nam ze haar eerste paardrijlessen. 

Melanie heeft tot haar 18e fanatiek paardgereden in de wedstrijdsport. Dressuur, springen en eventing. Op haar 18e maakte ze de switch naar de mensport.

Tinker Bonny met Melanie


 

Bonny is al bij ons vanaf dat ze 3 jaar was sinds december 2001. Deze tinkerdame staat heerlijk van haar pensioen te genieten, terwijl ze de welshen onder haar hoede neemt als leider.

 

 


Geschiedenis


Melanie is begonnen met mennen toen ze een minipaardje erbij kocht zodat haar springpaard niet alleen zou staan als ze Bonny meenam naar lessen of wedstrijden. 
Toen dit minipaardje; Bambi, 3 jaar werd, leek het haar wel leuk Bambi te beleren. 
Zo gezegd, zo gedaan en daar begonnen de vele ritjes, het menvirus sloeg langzaam maar zeker toe. 
Na een tijdje leek een 2e mini erbij wel erg leuk; Max, een al beleerde minishet in 2span. 
En met dit kleine minispan maakte ze vele buitenritjes, en ondertussen was het steeds meer mennen, en steeds wat minder paardrijden... 
Mede door haar spierziekte Central Core Disease was het comfortabeler voor haar lichaam om op de wagen te zitten dan op het paard.

Toen in december 2011 voor de gein een indoormarathon werd ingeschreven die in stap en draftempo werd verreden, was de verslaving voor deze onwijs gezellige sport begonnen.
Springpaard Winnetoe Toltien was binnen 2 dagen verkocht naar een super huisje, en de Welshen Noran en Sylvester verschenen in het leven. En zo begon eind Januari 2012 Melanie's mencarriere.

 

(Klik om foto te vergroten)
NMPRS Bambi. 

 

Dit stoere eigenwijze mannetje is verkocht naar een super huisje waar hij de volle men-aandacht krijgt zodat ik me meer kon focussen op de welshen. Dit kleine mannetje komt nog zeer regelmatig voor in onze gesprekken, de liefste clown!